Dé praktijk voor endodontie in Tilburg

endo ban4

 

Waarom kiezen voor de endodontoloog?

herman2Sommige wortelkanaalbehandelingen horen thuis bij een specialist: een endodontoloog. Eenvoudige behandelingen kunnen door elke tandarts uitgevoerd worden; bij meer gecompliceerde behandelingen zoals extreme pijnklachten, uitgebreide ontstekingen, moeilijk te vinden of te bereiken wortelkanalen en dergelijke is meer kennis en ervaring nodig.

Ik heb me gespecialiseerd in deze gecompliceerde behandelingen. Daar waar een gewone tandarts slechts zo nu en dan een wortelkanaalbehandeling uitvoert is het voor mij dagelijks werk. Ik heb daardoor een schat aan ervaring.

Ik heb mijn opleiding op de Vrije Universiteit Brussel gevolgd en begeleidt daar ondertussen zelf studenten tandheelkunde en geef postacademische cursussen (IPA-VUB). Ik sta in regelmatig contact met collega-endodontologen en volg de nascholing die op internationaal niveau gegeven wordt. Zelf doe ik onderzoek op dit terrein bij de universiteit.

Samenvattend

  • De endodontoloog heeft aanvullende opleidingen gevolgd, uitsluitend gericht op wortelkanaalbehandelingen, pijnbestrijding en het oplossen van ontstekingen die ontstaan door dode tanden of kiezen.

  • Een endodontoloog doet alleen maar dit soort behandelingen: hier geldt dat ervaring mede het succes bepaalt door de extra verkregen handigheid. Met andere woorden: als je iets heel vaak doet word je er beter in!

  • De endodontoloog is beter voorbereid op eventuele complicaties tijdens een behandeling en heeft de kennis om meteen in te grijpen.

  • De kennis en ervaring van een endodontoloog bieden vooraf meer zekerheid over het te volgen behandelplan en de kans van slagen.

  • Tanden en kiezen zitten ingewikkeld in elkaar; vooral de anatomie van de wortelkanalen is bij iedereen verschillend. Door zijn kennis en ervaring komt de endodontoloog, in tegenstelling tot de algemene tandarts, zelden voor verrassingen te staan.